Thursday, June 6, 2013

Pastry Sardin

salam..

Hui, bapak lama xupdate blog. ternyata aku SUNGGUH BUSY!
mana tak dan nk update? balek keje dh nk dekat Magrib, smpai rmh, solat then tolong mak mertua masak. siap masak dh pukul 9 n makan.
selesai makan dah 1030. lepas makan landing2 jap..bjalan 70 langkah nak 
bagi hadam makanan dinner tadi.
pukul 1030, tidolan aisya. itu pun if dia xtido.
klau dh tido, kn siapkan barang2 aisya utk ke nursery esok.
pukul 11, gosok baju keje...siap gosok solat isyak then....
TIDO...

So, bl ms nk update blog? Hujung minggu? xdan la cik kak oi~~ ada je
program nk kena attend. org tu kawin la, org ni kawen la.
kain baju dh 2 baldi xbasuh. bilik dh smggu xkemas..
itu belum kira kereta lagi.
sian...agaknya..ermmm dah 3 bulan tak gi cuci.
hahahaaaa...

So..ni la time freenya. kebtulan tgh rajin. aku nk share sal pastry sardin y aku
buat last-last-lost day ago=goo....

ai amik kt blog ini. rajin2 la meng'usha' ye.

resepi :
1. sardin 
2. kulit pastry
3. 3 ulas bwg putih (cincang halus)
4. 2 biji bwg merah (potong bulat)
5. kuning telur
6. garfu...hehehee

meh ai kasi step2 dia..

no.1

sardin. masak dulu taw..

 kuning telur utk sapu di bhgian luar time nk bake nt.

 potong kulit pastry jd cmni...segi empat n belah dua plak...

then lipat n kemas/kelipkan guna garfu...

 ni y dh siap...guna kulit pastry wheatgerm...kasi diet skit..

no. 2

kulit pastry jenama kawan

potong segitiga cmni.. letak inti sardin..n kemaskan cm tadi.

dh siap...sapukan kuning telur and get ready dibakar..pada suhu 200'c selama 20 minit or tgkla klau dh keperangan, angkat jer...

hasilnya...


alhamdulillah...kenyang...n sume org enjoy..
selamat mencuba uols..

tata n wassalam..<3 font="">

No comments:

Post a Comment