Monday, December 31, 2012

I'm Back~~

salam...

wah, rindunya kt uolls n my blog ni..
teramat-amat rindu..

alhamdulillah,
syukur kepada Allah swt, aku telah selamat
melahirkan puteri kami pada 18hb Oktober iaitu shari slepas hari
lahir aku. kiranya my baby ni hadiah hari jadi akula..
puteri yang diberi nama Siti Aisya Umairah Binti Mohamed Firdauz..


ni pic time aisya berumur 4 hari...

skg ni dh masuk 2 bln lebih. makin byk kerenah yg
aisya dh pandai..

To Aisya, Mama sentiasa doakan semoga Aisya menjadi
anak yang membahagiakan kt sekeluarga..
dan mematuhi perintah Allah swt serta
menjadi anak yang solehah utk mama dan
papa...amin..

wassalam

Wednesday, September 5, 2012

Rehat Panjang~~

salam uols...

rasanya ni post aku y last bg bln ni. sebab? sabtu ni aku dh nk blek kg..
di kelantan sn nuh utk mlahirkan baby kami di sana.
di sana sng skit, ada my mum utk jaga spanjang aku mnunggu
trikh bsalin n jg spjg proses bpantang..

kt sni, sume org kerja. aku xnk sshkn sume org. tpaksa amik cuti Annual
leave. my hubby pun sama.

so, ni kg i xd internet. ada org jahat curi kabel itnet rmh i..
jahat tol. aku pun xgn tpn y ada itnet..so xleh update postla.
jumpa uols di bln2 dpn nt k..

and satu lg, 
doakan keselamatan aku dan baby.
semoga baby selamat dilahirkan di dunia ini...
amin

dan aku minta maaf andai aku ada menulis apa2 yang mguris prasaan 
anda semua..

wassalam...

Sunday, August 19, 2012

Kuih Yang Diidam2kan~~

salam uols..

mesti uols nk taw sal tajuk post arini..
sepanjang bulan pose y telah shari blalu ni, aku tringin sgt nk mkn kuih2
kelantan macam ni...

pulut sekaya....sedap

 nekbak....

Ketupat palas...

Cek Mek Molek...

kuih2 lain macam Kuih Akok, Puteri Mandi, Onde2 tu dah
makan...so xdela tringin sgt..

xsbr nk blek kampung nk cr kuih2 ni...baby nk makan...
heheheeee

k la, nk smbg tgk cite Vanila Coklate Movie edisi raya
wit my husband...tata uols..n wassalam

Salam Aidilfitri~~~

selamat hari Raya Aidilfitri!!!!!

wah, hepi ek dapat raya?
aku nk ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin
pada pembaca2 blog ni..
andai aku ada tersebut sesuatu
perkara yang ada kaitan dengan diri korang...
bak kata org tua
"terkena pada batang idung sendiri"
aku minta maap ye...

tahun ni 1st time beraya bsama dengan suami
dan keluarga mertua..
memang berbeza skali bl baya dengan keluarga mertua
dan keluarga sendiri..
feeling pun sdikit kurang.
alhamdulillah xbrape sayu dan sedih sgt
bl tdengar takbir raya..
dalam hati duk mghitung hari nk blek ke kg pada raya ke3 malam tu...
hheheeee....

ape2pun...slamat hari raya uols..wassalam...


Tuesday, August 14, 2012

Surah dan Doa Untuk Ibu Mengandung~


Salam...arini nk share ttg surah dan doa yang boleh diamalkan oleh ibu-ibu
mengandung...diharap para2 ibu dapat amalkannya.. 

Surah Yusuf: Untuk mendapatkan anak yang cantik.
Surah Luqman: Untuk mendapatkan anak yang bijak.
Surah Maryam: Utk mendapatkan anak yang soleh.
Surah An-Nahl ayat 78: Utk memudahkan bersalin (dengan izin Allah SWT).
Surah Kursi
Surah Al-Araaf ayat 189
Surah Al-Imran ayat 8-9, dan 38: Doa memohon anak yang baik.
Surah Ibrahim ayat 40: Doa agar anak tetap mengerjakan solat.
Surah Al-Baqarah ayat 128: Doa agar anak patuh kepada Allah SWT.
Surah As-Sajdah ayat 7-9: Doa agar anak menjadi orang yang soleh dan baik.
Surah Al-Furqan ayat 74: Doa agar dikurniakan anak yang menyejukkan/menyenangkan hati ibu bapa/doa untuk mendisiplinkan anak/doa untuk kebahagiaan sekeluarga.

Doa Nabi Yunus ketika di telan ikan Nun / Paus..
  لا إِلهَ إِلاَّ
أَنْتَ
سُبْحانَكَ إِنّى‏ كُنْتُ مِنَ الظَّالِمينَ

ROMAJI : La ilaha illa anta. Subhanaka inni kuntu minaz zolimin.



Maksudnya“


"Tidak ada Tuhan yang sebenarnya disembah melainkan engkau, ya Allah. Maha Suci engkau, sesungguhnya aku adalah dari orang yang membuat zalim."

p/s : semoga segala urusan kelahiran berjalan lancar dengan izinNya...amin ya rabbal alamin..

Monday, August 6, 2012

Diari Mama - 8 Bulan ~~

salam...

alhamdulillah....8 bulan dah.
kejap j rasa dan xlama lagi baby akan keluar utk
melihat dunia y fana ni.

sepanjang bln puasa ni, alhamdulillah baby tak byak mragam.
dia pun trut sama pose ngan mama dia.
susu dan ubat obimin xleh miss..
as s food sahur utk baby..
takut tghari or petang nanti dia lapa..
mula la start mnendang2..

hopefully, dpt puasa penuh..
xnk ganti2...
(sbb aku bukannya rajin mganti pose)... 
hohooo

k la stakat ni j..dh bosan xtw wtpe.
tata, wassalam

dan selamat berbuka....<3 font="font">

Thursday, July 19, 2012

Diari Mama 7 Bulan~~~

salam....

alhamdulillah...baby y xsure jantina ni dah masuk 7 bulan....
syukur sgt2..makin aktif dan bijak.
macam mama n papa dia...hehehee

baby mama y lasak..
kuat menendang,
slalu kejutkan mama time solat.
insyaallah, mama akan doakan keselamatan, 
kesihatan baby stiap kali mama solat..
agar Allah swt memberikan mama anak yang soleh,
dan beriman kepadaNya nanti...amin..

wassalam...

Monday, June 25, 2012

Diari Mama 6 Bulan~~

salam....

skrg ni baby dh masuk 6 bulan..
saban minggu leh rasa semakin kuat tendangan penalti dia
ke perut n pundi kencing..

si papa pun cian ngan mama..
asyik ulang-alik g toilet..
tapi si mama ok j...
demi si baby tersayang..

bulan depan, bulan ramadhan..
mama nk try puasa,
hopefully tidak memudaratkan baby...
insyaallah...

mama sentiasa doakan baby sentiasa sihat,
agar dapat menjadi anak y beriman dan bertakwa kepada
Allah swt..

amin...dan wassalam...

Thursday, June 21, 2012

Popia Nestum ~~

salam...

semalam baru siap buat snek makanan petang; iaitu Popia Nestum.
dah lama xbuat snek ni. resepi dari mak.
sedap dan ringkas saja...plus berkhasiat lagi.
meh aku share resepi popia ni.

bahan-bahannya :

1. kulit popia 
2. Nestum halus - blande (aku guna Nestum nestiva y balance xabis..hahaha)
3. Gula aising

cara-caranya :

1. gulung kulit popia dari bucu and ending ke bucu...(hahahaa..)

ni ler rupe kulit popia slepas di gulung...comel kan???

2. then, gunting gulingan popia tu mengikut saiz y disukai.


3. pas siap sume tu, leh la goreng.

jgn lupe guna kertas tisu utk serap minyak.

4. bila popia dah suam2 kuku skit (xbrape panas), masukkan popia goreng ke
dalam botol / bekas y disediakan. pastu masukkan nestum y siap diblandekan
ke dalam botol tadi bersama dgn gula aising. aku guna 3 sudu gula aising. nak
kurangkan kemanisan jer...then, leh la goncang2 skit..hahahaa
or gaul..

macam ni....

dah siap goncang2...jadi! siap!




5. dah siap! ranggup taw...krunchy laggi...dan selamat mencuba....

wassalam (^_^)

Monday, June 11, 2012

Selamat Hari Bakal Bapa, Sayang~~

ah lan wa sah lan....salam semua..

tadi aku bosan duk kt rumah, then tetiba otak geliga aku ni
teringin nk buat sesuatu for my hubby..sempena
Hari Bakal Bapa..bukan Hari Bapa taw!
sebab setiap hari adalah hari bapa...
tapi bagi aku n suami, kami adalah bakal ibubapa...
heheheee...

lepas baby kami dh lahir, esoknya tu terus sambut hari ibu dan hari bapa..
hahahaa...
penat duk pikiq cmne nk buat...lastly jumpa la satu blog ni..
dia guna kertas warna je..
y dinamakan Quilling Craft...cantik taw..
korang usha sni k
v
v

akhirnya, aku pun cubala buat..
special for my hubby ni..
dan..
akhirnya siap juga.

bila en. suami balik pkul 8.40 mlm td, 
dia tkejut tgk bilik kami y bersepah ngn kertas..
hahahaa, lupa nk kemas..
then, trus aku hulurkan kad cantikku..
dia tersenyum n puji..
"cantiknya sayang buat."
wah...BAHAGIANYA~~
Then dia trus hugging me..heheheee

aku buatkan kaki utk kad ni..n suami suh letakkan dpn meja tulis.
terus dia amik gmbr kad tu n publish dlm FB dia..
terharunya...tq sayang...

meh aku share hasil tgn aku y xsbape ni...ehhehe




harap uols suka...selamat mencuba! wassalam..

Biskut Arab / Suji Gebu Ku~~

salam..hai...

last week aku ada buat biskut arab..tetiba je rs terliur plak.
usha punya usha resepi dlm intenet, akhirnya aku jumpa
resepinya..

meh kita share same2 k..

bahan2nya:
2 cawan tepung gandum
1 cawan minyak sapi GHEE
1 cawan gula halus

cara2nya:
1. gaul kesemua bahan sampai adunan sudah tak
melekat di tangan
2. bentukkan mengikut citarasa sendiri. (aku punya bentuk bulat..
sbb xd acuan n senang skit..)
3. susun dalam tray y telah disadur ngan mentega
4. Bakar adunan pada suhu 160'c selama 25 minit (try cek biskut jap, 
takut masak sgt..)
5. bila oven bunyik cm ni...TING! bmakna biskut arab sudah sampai
ke malaysia~~~~yeay, dh leh makan...

gebunya biskut arab i...sedap...kurang manis lagi~~

ni pics aku...


gula halus / icing, tepung gandum dan minyak sapi


adunan yang sudah dibentuk...


dah siap masak!


then, kta susun dalam bekas...

ok, selamat mencuba...n wassalam

Terliur Kurma Plak~~

salam...

saja nk cite skit sal aku y tetiba tliur nk makan kurma last ujung bln 5 y lalu.
entah kenapa, keinginan nk mkn kurma datang membuak2..
lalu aku menerjah ke Mymydin SU utk mcari kurma y
diingini...
NAMUN...
ternyata bukan musim bulan pose lg.
stok kurma TIDAK ADA!
OH NO~~~

lantas kumelangkah menuju ke Central Mart plak utk
mencuba nasib mncari kurma di sana.
ternata aku TERJUMPA!
TAPI....
bekas kurma tu dh pecah!
TAK NAK AKU BELI!

lastly, aku balek ngan tangan kosong...huhuuu
sesampai j di rumah, aku borak2 ngan Baba (my father in law) 
y aku br blek dr SU sbb nk cari Kurma tp xdpt..hampa..huhuuu

TIBA-TIBA,
pintu diketuk oleh baba n dia menghulurkan satu mangkuk kecil
makanan berisi KURMA, KISMIS DAN TAT NENAS!
alangkah hepinya aku!

ni dia...


THANK YOU SO MUCH BABA~~

xsampai 10 minit, mangkuk dah kosong..
nyumm nyummmm...sedapnya..
baby mesti suka..

okla, tu je citenya...tata n wassalam

Wednesday, June 6, 2012

Mama Yang Boring~~

salam...

jumpa lg kita ye..memang gila mnaipla aku ni!
tengok tajuk pun dh taw y aku ni xde keje nk buat dkt rmh
sejak retired ni.

xtw nk buat apa dh.
bosan layan FB, aku baca harian metro n kosmo online jap.
then dh blurr nk buat apa.
rancangan dlm tv pun xleh pakai.
banyak sgt cite indon y mrapu.
cite time pagi n tghari ni agak bosan sikit.
klau sblh petang baru leh layan tv.

sepanjang aku melayari hari2 y membosankan ini...cewahh!!
aku sempatla gak mngasah bakat aku dalam bidang seni lukis..
bakat tu ada, tp may be xspandai org2 seni..
bakat ciput je...xleh cari makan pun!
meh aku lampirkan di antara lukisan hodoh y dan aku
buat...sabar k..

*
*
*






*
*

amacam? ada bakat x???
hopefully uols enjoy the picas k..
tata n wassalam..

Tuesday, June 5, 2012

3rd Pic Scan My Little Baby~~

salam everyone...

saja nk publish 3rd pica my baby..
hajatnya nk taw la jantina baby, tp doc ckp xbrape nmpak sgt.
may be bulan 7 ni clear n doc ada ckp y MACAM PEREMPUAN.
sbbnya, xnmpak 'bonjolan2 itu'...faham2 sudey...hehehe

ni dia pic tu....
*
*
*

sorryla gmbr baby xclear sgt..tp lehla nmpak bentuk
baby tu duk landing...hehehehe

aku doakan semoga bayiku akan terus sihat dan selamat dilahirkan
dengan sempurna..amin

enjoy n wasaalam...

Saturday, May 26, 2012

Kena Gigit Semut~~

salam..

huhu, saja nk kasi bunyi sedih skit.
bukannya apa. gatal + pedih taw kn gigit dek semut ni.
bukannya satu tmpat j dia ggt, tapi byk tmpat.
xthn aku mggaru.
klau digaru kuat2 nt, makin bgkak n bparut plak.
sudahlah kulit aku ni sensitif...huhuuu

di lengan kiri ni dh mcm bukit dh. tu belum lg kt betis kaki kanan.
ada dlm 4 bukit-bakau...huhuu..

y aku tension nya, why always me? ceh, mcm ayat2 kt banner team TRW time
lwn Sime Darby jerk.
seriously, aku pelik. kenapa semut2 tu x gigit suami aku?
kenapa aku j y slalu dia gigit?
bak kata suami aku, aku ni berdarah manis?
pulak~~~
ada ke mcm tu?
klau dlm kes denggi tu pernahlah aku dgr..
ni dlm kes semut..

geram betul aku dkt semut2 ni..
may be dorg ingat/dh cop aku sbg musuh ketat dia..
nk kn nyamuk y ggt, xd plak aku nmpak nyamuk terbang dlm bilik ni?
klau semut tu...mmg confirm!
di celah2 laptop aku ni pun dia mrayap klua. 
tgk org b'FB, dia pun sibuk nk b'FB gak..
sekali kn tenyeh ngan aku..ambik kau!

nsibek ada minyak yuyee cap limau ni.
leh la sapu kt mn y gatal2 tu.
n nsibekla baby aku xklua lg, 
klau x mahu merah2 bdn dia nt.

so, aku akan isytihar PERANG ngn ko, semut! klau ko kenatkan
BABY aku nanti!..hahahahahahah

ingat baik2 wahai semut! sekian n wassalam..

p/s : kesan drpd gigitan semut..

Tuesday, May 15, 2012

Diari Mama - 5 Bulan ~~

salam...

semalam gi check up baby. pejam-celik2 dh masuk 5 bulan.
baby pun dh makin aktif.
sakan mnendang...
dh leh nmpak perut bgerak2 sbb dikick oleh baby...
hehehee...alhamdulillah...sejuk n lapang hati tgk baby bgerak2 aktif
macam tu..

alhamdulillah jgak...
sbb nurse ckp-
1.ibu dan baby sihat.
2.hb/kpekatan darah dh ok.
3.tekanan drh kembali normal.
4.berat bdn pun ada naik 1.0 kg lebih...

si bakal papa pun suka dgr pkmbangan baby.
dh xd pen merah kt buku rekod.
apatah lagi ke2-2 bakal datuk n nenek dia.

mungkin inilah hikmah aku berhenti kerja.
nasihat daripada my hubby.

rs xsbr nk g scan baby.
tggu baby genap 6bln dulu.
takut suspen j..
sm/ada boy or girl.
tp xkisahla...janji baby sihat dan sempurna sifatnya..
insyaallah..
semoga segala urusan dipermudahkanNya nanti..
amin..

Thursday, April 26, 2012

Novel Rindu Tak Pernah Beralih - Bab 1


Bab 1

Cinta oh Cinta

Lama betul minah ni buang air. Air kecil ke air besar? Kakinya terasa lenguh dek kerana sudah lama berdiri. Dia menoleh lagi. Namun temannya tetap belum muncul-muncul juga. Perlahan menghentak-hentak kaki ke lantai. Dia sudah mulai bosan menunggu lantas mengambil peluang untuk meronda-ronda ke kawasan sekeliling. Satu persatu baju cantik yang tergantung di situ, di pegang. Matanya terpaut pada sehelai baju yang baginya cukup menawan. Di ambil dan diperagakan ke tubuh yang langsing. Beberapa gadis yang melintasinya melihat sambil tersenyum-senyum. Dia pelik. Salah ke kalau aku nak pakai baju ni? Dia orang tu jealous dengan aku sebenarnya! Nurin mencebik.

Dia menoleh ke belakang dan matanya bertembung dengan sepasang mata dari spesis yang berlainan dengannya. Masing-masing tergamam. Lelaki itu tersenyum manis kepadanya. Tanpa sedar dia turut membalas senyumam itu. Manis betul senyuman dia! Handsome pula tu. Tiba-tiba seorang wanita mengandung menghampiri lelaki itu. Nurin terkedu. Alamak, suami oranglah! Mampus!
“Sudah berapa bulan? Mesti baru dua bulankan?” Telinganya dapat menangkap percakapan orang di sebelah. Apa yang bulan-bulan ni? Makin tidak faham. Dia terdiam seketika. Mendongak ke atas. Patutlah budak-budak perempuan tadi gelakkan aku. Ini tempat baju mengandung....dan patutlah lelaki tadi senyum dekat aku. Dia ingat aku mengandung juga ke? Terus dia kembali ke tempat dia menunggu tadi. Terasa bahu di cuit. Dia kaku. Mesti isteri lelaki tadi. Macamana ni?
“Hoi, Cik Nurin. Kau ni kenapa? Keras macam batu saja. Sengal apa?” That sound? Dahinya berkerut. Ahah Qistina! Terus dia menoleh. Qistina merenungnya pelik.
“Kau pergi mana tadi? Puas aku cari.” Qistina menyoal. Nurin terdiam seketika. Teringatkan kisah cinta sementara tadi. Kisah cinta ke? Banyaklah!
“Banyak soal pula kau ni. Kau tu yang lambat, tanya aku pula. Apasal kau lama sangat dalam toilet tadi? Berak tahi batu ke?” Soal Nurin pula. Qistina tersengih-sengih.
Sorry.... perut memulasla. Tak boleh tahan.” Penjelasan ringkas dari Qistina.
“Dahla, jom balik. Aku dah boring ni.”
“Okay, jom.” Terus menarik lengan Nurin pergi.

            “Wah, sempat  kau main mata depan aku, ye? Curanglah kau ni Nurin. Sudah ada aku yang cun dekat sebelah, dan lagi nak cari yang baru.” Ucap Qistina sambil tergelak-gelak. Nurin tertawa sambil pura-pura nak menyekeh kepala sahabatnya itu.
            “Mana ada aku curang. Sudah kebetulan dia senyum. So, aku senyumlah balik. Tapi tak sangka pula dia tu laki orang. Melepas...” Qistina merapati lagi.
            “Handsome sangat ke? Dengan Harith mana lebih handsome?” Nurin tersentak, merenung tajam wajah gadis di sebelahnya.
            “Yang kau gatal nak banding-bandingkan dengan Harith ni kenapa? Ingat aku kemaruk sangat dengan budak sengal tu? Tolong sikit.” Qistina menjuih mulutnya.
            “Eleh, macamlah aku tak tahu. Kau suka pada Harithkan?” Soal Qistina pula.
            “Gila apa kau ni? Betul, aku tak suka dekat mamat sengal tu. Kau tak percaya? Lantak.” Aduh, apa hallah perempuan ni tiba-tiba sebut pasal Harith pula hari ni? Macam dah tak ada nama lain ke dekat dunia ni.
            “Yelah-yelah, aku percaya.” Terus menarik nafas lega.

My Husband Is Mr. Secretary - Bab 1

Hati ni sedikit berdebar-debar. Apa taknya, hari ni suami aku ada interview kerja baru. Kerja lama dirasakan tak sesuai dengan ijazah yang dia ada. May be! Sebagai seorang isteri yang baik, aku sentiasa mendoakan yang terbaik buat suamiku. Dia berhak mendapat pekerjaan yang lebih baik. Mungkin ini adalah rezeki buat dia, setelah aku disahkan berbadan dua pada awal bulan Februari yang lepas. Jika dia mendapat pekerjaan baru ini, adalah dua kali ganda rezeki buat dia.

Aku harap, agar pintu rezeki aku juga akan terbuka. Insyaallah. Dari jauh kedengaran telefon bimbitku berdering nyaring. Rania menatap skrin telefon. call dari suami aku!
"Assalamualaikum sayang." Ucap si Suami. Si isteri tersenyum lebar. Memang mulut manisla laki aku ni! Ucap Rania di hati.
"Wa'alaikummussalam abang." Balas Rania dengan nada manja pula.
"Abang nak bagi tau something ni. Sayang mesti suka." tutur Fansuri yang membuatkan hati Rania berdegup kencang ingin mengetahuinya.
"Apa dia abang? Bagi tahulah cepat. Nia dah tak sabar ni." Kedengaran satu gelak ketawa kecil di hujung talian. Rania sedikit geram, tidak sabar.
"Cakaplah sayang.."
"Macam ni..abang sudah dapat kerja baru!" Rania terbungkam. Happy sangat-sangat. Mulutnya sedikit ternganga.
"Alhamdulillah abang."
"Thank you sayang. Berkat doa sayang pada abang selama ni." Ungkapan itu membuatkan Rania terharu. Air matanya bertakung tiba-tiba di kelopak mata.
"Doa Nia untuk abang dan doa abang untuk Nia." tutur Rania.
"Rezaki baby kita juga." Balas Fansuri lagi. Rania tersenyum manis sambil jemari kirinya menggosok perut yang masih leper. Thank you Allah..
"Erm.. by the way sayang, job apa yang abang dapat? HR or officer?" Soal Rania tiba-tiba teringatkan tentang jenis pekerjaan baru suaminya itu. 
"Kerja biasa-biasa saja sayang." tutur Fansuri lembut. Rania pelik.
"Iyalah, tapi kerja apa? Nia nak juga tahu abang kerja apa. Takkanlah dengan isteri sendiri pun nak berahsia?" Rania sedikit geram. Kenapalah dia tak nak bagi tahu aku? Geramnya!
"Janji Halal, sayang." ucap Fansuri.
"Abang, just tell me. Please."
"Okay, I will tell you. But, promise..jangan gelak tau." Rania semakin pelik. Apa yang pelik sangat dengan kerja tu?
"Okay, I'm promise. Sekarang bagi tau Nia."
"Ehem...er abang kerja sebagai...." Terdiam seketika.
"As what sayang?" Soal rania kurang sabar dengan nada yang lembut.
"As Secretary."
"What?" Rania tersentak.


Tuesday, April 17, 2012

Diari Mama - 4 Bulan~

salam sayang mama...

bulan ni sayang dah genap 4 bulan lebih stay dalam rahim mama..
this week, mama sedih skit. may be sebab apa yang telah berlaku pada ari
isnin lepas. mama minta maaf sgt2 sayang...
sbb mama tak jaga sayang dengan baik...

last week, mama demam selsema teruk.
selera makan pun kurang. hidung tersumbat.
badan slalu panas2...

so, this week
bl ari check up di klinik, 
nurse tegur mama..
sebab berat badan mama menurun 200gram dari bulan lepas.
tekanan darah mama pun turun.
HB mama jgak turun kpd 11.
nurse check degupan jantung sayang,
dia cakap denyutan jantung baby xbrape kuat...
tersentap hati mama bl dengar..
maafkan mama sayang...
mama tak sangka sebab mama demam, sayang pun lemah jgak...

seharian mama menangis sbb bimbangkan pasal sayang.
mama nak sayang sihat, dapat jumpa mama dan papa.
mama xputus2 berdoa pada Allah swt,
semoga Allah swt panjangkan umur sayang, selamatkan sayang.

lastly, mama dan papa discuss yang mama nak berhenti keja.
papa izinkan dan itulah permintaan papa pada mama.
papa mahu mama jaga kesihatan mama dan baby.
tak kerja pun tak apa, sbb papa mampu jaga mama dan baby..

your baba (grandpa) and ma (grandma) sedih jgak bl dpt tw sal keadaan sayang.
ma nasihatkan mama spy slalu minum susu.
mama menangis bl nk critakan sal sayang kt dorang.
sume ni salah mama sbb cuai jaga sayang..
mama minta maaf sgt2 sayang..

mama harap, 
bl mama dh xkeje ni, mama akan slalu jaga sayang dan
kesihatan mama jgak.

mama tak sanggup kehilangan sayang..
sumpah mama tak sanggup..
dengar berita sayang lemah pun mama dah tak kuat..
air mata mama slalu mngis tak kira masa.
tmasuk smsa mnaip ni..mama still sedih dan mngis..

Ya, Allah ya tuhanku..
lindungilah kandunganku..
selamatkan dia dari segala kecelakaanMu..
aku berharap padaMu ya Allah,
semoga dia dapat dilahirkan ke dunia ini dengan selamat.
amin ya rabbal alamin...

amin...amin...amin..

Friday, April 6, 2012

Jom Mandi Lulur~~~

salam my prens...

wo...mesti ramai y tliur bl baca tajuk post arini...heheee..
saja j nk post cmni arini.

sejak dh bbdan 2 ni,
aku dpt alahan gatal 1 badan...huhuuuu
sgguh xbes tp nk wt cmne..

alih2 arini, tetiba j rs nk mndi lulur
may be dgn cr ni leh ilangkan rs gatal di sluruh bdn aku...

aku gn lulur mndi nni...dr Sumber Ayu. harga pun leh tahan.
aku beli ms sminggu nk kwin..
org ckp bakal pgantin baru kn g mndi lulur nk mewangikan badan..
lastly aku pkir baik aku buat sdr..jimat kos..
 hahha....aku gn y ni k...
bau dia wangi..
bl sapu lulur ni, teringat time2 blum kawin lagi..


k la ek, time tu rest and enjoice the perfume by this lulur.
k tata n wassalam..