Friday, December 30, 2011

Hobi Pelik~~

salam..

wah makin rajin aku update blog skg ni. ape taknye, rumah mertua aku 24jam on internet.
tak mcam dkt rmh aku. slalu sgt 'org jahat' curi kabel tenet / tepon. 
bengong betol dorg ni. menyusahkan aku dan pihak TNB jer.
macam dah xade benda lain nak curik!

berbalik kepada topik arini/ mlm ini, aku just nak story mory about my hobby. long2 times ago.
masa aku msih bergelar budak2 sekolah lagi. 

hobi ini timbul semasa mak aku beli sabun mandi y ketul2 tu. ada jenama Pamolive, Dettol, 
Lux, Fruitale and soon...
corak/lukisan pada plastik pembalut sabun tu, aku rs sangat cantik. :)
tambah2 sabun Lux yang letak model lawa2 kat situ.
perasanlah nak kulit macam model tu..
so, hobi pelik aku ni..
aku simpan plastik pembalut sabun ni, setiap kali mak aku beli n tambah stok sabun mandi
dekat rumah..
aku simpan dlm 30-40 pembalut...huhuuu.. :(
cantik sgt~~
tambah2 yang Lux punya. setiap 5 or 6 bulan, aku perasan pasti
akan ada pembalut yang baru. so, time itu lah aku simpan buat kenangan..

 tapi, bl mak aku jumpa kotak kasut yang berisi pambalut sabun mandi ini, dia suh buang.
huhuuu...:(


and then 
aku kumpul plak kotak ubat gigi Colagate, Darlie and F&W...comel 
wo....last sx mak dpt tw gak..die suh bakar..
dia cakap " ape ke pelik benar hobi kau ni. ada ke dikumpulnye kotak ubat gigi dan 
pembalut sabun. mak nk ko buang n bakar benda merapu ni. understood!" begitulah
persisnye amaran darpd emakku...huhuuuu sedih :(


so, klaula aku still simpan benda alah tu sume smpai skg ni, grenti tokey sabun n ubat gigi
akan amik aku as a DUTA produk dorang..hohoho...sungguh koya this Ain..


ok la we, aku nak stop dlu. jeles ngn my hubby y duk men game DOTA.


k tata n jumpa lg. wassalam


p/s : korg mesti tringin nk kumpul benda ni gakkan?? hehee... :)

Monday, December 19, 2011

Warkah Buat Suamiku~~

salam syg...

sori sbb i'm written in here coz i dun have diary in our lovely room..
hanya alam maya saja tempat y mampu ren luahkan perasaan ren smlm..

semalam,
ren sedih sgt..
puncanya banyak sgt..
berselirat jamm di dalam otak..
and i dunno which one could i take it first..
semalam,
i try so harder not cry in front of you dear..
tp air mata ni still mnglir..
i'm sorry syg...
i dun mean nk bimbangkan syg..
tp mata ni degil sgt..
ttp nk mngalirkn air..

semalam,
rs bimbang dlm diri timbul lagi..
xbekerja n xmampu nk ringankn beban syg..
i'm sorry syg...
i'll try to searching job again k..
i dun mean nk mnyusahkan syg...

semalam,
tipu syg..
kata nk tido awl..
walhal ren still sedih lg..
i'm sorry syg..
i dun mean nk buat syg sedih...

semalam,
pic baby nmpk cute kt fb..
that was really cute syg..
i wish that i can give them to you..
but our financial still weak..
that is cause of me..
i'm not working..
i'm sorry syg...

semalam,
ren tido mngiring dr syg..
rs bslh sgt sbb buat cmtu..
kasihan syg...
ren nk peluk..
tp still sedih..
takut syg nmpk ren menangis...
i'm sorry syg...

semalam,
ren tw ren bdosa ngn syg..
jd, ren pleuk syg erat2..
and menangis di bahu syg..
ren tw syg susah hati..
bl syg ty, ren ckp 'xd ape'..
i'm sorry syg...
ren xleh luahkn dpn syg...
ren xkuat bl bhadapan ngn syg..
that y ren senyum n say i'm sorry...

i'm trully sorry dear...

ren tw y syg akan bc msg ni nt...
and just only three word i can say..

Ain sayangkan abang..
I Love you sayang..

and wassalam...


i'm trully sorry dear....

Thursday, December 15, 2011

salam...

hahaa, gelak kjp. saja nk hiburkan hati y tgh runsing sbb xd keje.
smlm, aku rs tringin nk buat curls pada rambut aku y pjg mngurai ni...
yelah sbb bosan duk rmh..ala-ala mcm kt bwh ni...hehhee


tapi, aku xd set pgerinting rmbut or y gulung2 bduri itu...
pusing punya pusing, aku jumpa video dr MichellePhan kat youtube. dia ada 
ajar cmne nk curlkan rmbut gn cr biasa..
pas aku view, wah...hebat! terbaikk~~
then, aku pikir nk buat..cantik utk my suami tsayang..

putar dan putar...siap satu kepala. then rilek sambil tgk movies When In Rome, xsdr si suami dh blek dr keje n tkejut tgk kpala aku ada sampah kertas. die tgelak2 tgk aku.
'yang, ape ni? ketas atas kpala?'. aku tgelak j
'ren nk krintingkn rmbut td..meh kt bkk same2. may b dh curl rsnye'.

then acara mmbuka ktas atas kpala bmula. xsngka, rmbut aku jd curl..hehe
n y pling pnting, suami i shuke shangat2...hehehee

klau korang nk..view j kt vid bwh ni...
video
n

korang leh gak view kt youtube..sini ye

slmat mencuba uols...tata n wassalam

Sunday, December 11, 2011

Cari Kerja Lagi~~

salam

wah, tmasuk ari ni dh 2 minggu aku xkeje slpas mmbuat kputusan y pling ssh n sdih
dlm idup utk bhenti keje. dh 2thn lbih aku keje kt c2..sumenye hepi..lgsg xd maslah.
klau ada pun y biasa2 j.
bukan aku nk ttup maslah, tp peratusan masalah y ada kt tmpt keje lm dgn
kenangan manis, kngn mnis lbih byk di citu..

ada boss y xgrg, abg wan y beri kt idea utk lbih kreatif, syzwan y ala-ala romeo,
muhaimi y 'shining star', azrin y a little bit skema n dr ariff y jrg msuk ofis..
dan
.
.
.xlupe buat staff tmuda...damia y sllau busy nk wt keje smbil diiringi lagu ' puck'..
sweet sgt..


rindu sgt kt ofis..ape2 pun aku doakan y aku dpt keje secpt mungkin.
amin..n doakan utk aku sx ye..


k tata uols. see u next time..wassalam