Friday, January 3, 2014

Pastry Sosej Pulak ~~

salam dan selamat pagi. hari ni berduyun-duyun post I kan? hahaa...mau tak
berduyun2 post sebab dah lama tak update...

post ini i nak share sal resepi pastry sosej atau nama sainstifiknya, Sosej Gulung. 
hahaaa...sainstifik sangat!

ini bahan-bahan dia :
1. kepingan kulit pastry jenama KAWAN bersaiz 4x4
2. sosej yang dah siap dicelur dengan air panas
3. kuning telur
4. gula - untuk di tabur / hiasan

cara-caranya : 
1. ambik kulit pastry potong kepada 2 bahagian.
2. potong sosej kepada 2 bahagian juga.
3. letakkan sosej di atas kulit pastri tadi dan gulung.
4. siap gulung, sapukan kuning telur di atasnya dan tabur gula.
4. siap boleh di bakar pada suhu 170'c selama setengah jam.

sorry lah ye, I tak amik pic step by step. But, i'm sure uols dapat imagine kan
resepi ni. cukup simple and ini lah hasilnya...

ni dah siap untuk di makan...

kalau uols tak tahu pastry KAWAN tu...boleh view kat SINI
di harap uols dapat mencuba..budak2 pun suka sebab dorg just nak makan sosej je!!!
hahhaa...ok tata and wassalam


No comments:

Post a Comment